بدون تردید نصب تابلو برق برای راهاندازی کارخانجات صنعتی، موتورخانهها، سیستمهای گرمایش و سرمایش ساختمانهای اداری، تجاری و مسکونی بسیار ضروری و حائز اهمیت است. تابلو برق به عنوان یک محفظه فلزی یا غیرفلزی، تجهیزات الکتریکی گوناگون را در خود جای میدهد تا علاوه بر نظارت بر عملکرد، از دستگاهها در برابر نوسانات جریان و شوک الکتریکی محافظت شود. ساخت تابلو برق به دانش و تخصص بسیار بالایی نیاز دارد؛ از اینرو تکنسینهای فنی مجرب باید طراحی و نقشهکشی را انجام داده و در نهایت به ساخت قطعات و مونتاژ تابلو برق اقدام کنند. در حال حاضر شرکتهای مختلفی در زمینه طراحی و ساخت انواع تابلو برق با قابلیتها و ویژگیهای منحصر بهفرد مشغول فعالیت هستند که متقاضیان، میتوانند با ارائه اطلاعاتی درباره ساختمان و وسایل الکتریکی مورد استفاده به ساخت تابلو برق اختصاصی اقدام کنند.
گروه طراحان پارس متشکل از تکنسین خبره و مجرب در زمینه طراحی و تولید تابلو برق صنعتی و خانگی فعالیت دارد. همچنین این مجموعه خدمات نصب و تعمیر تابلو برق را در سریعترین زمان ممکن و با قیمت مناسب به مشتریان ارائه میدهد.
چنانچه به دنبال خرید تابلو برق، سفارش صفر تا صد انواع تابلو برق و قیمت محصولات متنوع هستید، توصیه میکنیم مطالعه این مطلب را از دست ندهید تا اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار دهیم.
نحوه ساخت تابلو برق چگونه است؟
تابلو برق از اجزای مهم و ضروری در مراکز صنعتی، مسکونی و تجاری بهحساب میآید که وظیفه حفاظت از دستگاههای الکتریسیته، نظارت بر عملکرد آنها و کنترل اجزای این دستگاهها را برعهده دارد؛ از اینرو تولید تابلو برق باید زیر نظر متخصصین مجرب و کارآزموده با رعایت اصول و استانداردهای روز دنیا انجام شود. مهندسین حرفهای به طراحی و تهیه نقشه تولید تابلو برق اقدام کرده و در خط تولید، نیروهای فنی خبره ساخت قطعات تابلو برق را انجام میدهند تا در نهایت مونتاژ و تست کارایی و ایمنی زیر نظر کارشناسان کنترل کیفیت صورت پذیرد. در واقع گروههای فعال در زمینه طراحی و ساخت تابلو برق، با دریافت اطلاعات و آگاهی از انتظارات متقاضیان به ساخت تابلو برق سفارشی اقدام میکنند. بهطور کلی مراحل تولید تابلو برق صنعتی فلزی در کارگاه از ایده اولیه تا محصول نهایی به شرح زیر است:
گام اول: طراحی و آمادهسازی نقشه ایزومتریک (cubicle) و جانمایی (layout)
در این مرحله با دریافت پیشنهاد سفارش ساخت تابلو برق صنعتی، اطلاعات کامل از مشتری دریافت خواهد شد؛ سپس شرکت سازنده تابلو برق از محل پروژه کارفرما بازدید کرده و اطلاعات را به واحد طراحی و مهندسی ارائه میدهد تا پس از عقد قرارداد، طراحی نقشه ایزومتریک و جانمایی قطعات تابلو برق انجام شود.
گام دوم: جوشکاری، برشکاری، خم و سوراخکاری بدنه
پس از تهیه و آمادهسازی نقشه توسط واحد طراحی و مهندسی، برشکاری ورقهای فولادی با ضخامت 1.5 الی 2.5 میلیمتر انجام میشود. ساخت ورق فولادی بدنه و شاسی با جوشکاری و اتصال قطعات با پیچ و مهره صورت میپذیرد. همچنین سوراخکاری بدنه با دستگاههای مختلف انجام خواهد شد. لازم به ذکر است که ضخامت ورق فولادی بر اساس نوع کاربرد و محل استفاده از تابلو برق تعیین میشود. همچنین در این مرحله باید کارهای اولیه بر روی فولاد با دستگاههای حساس و دقیق انجام شده تا کیفیت شاسی و بدنه تابلو برق تضمین شود.
مرحله سوم: رنگکاری بدنه
پس از تهیه بدنه و شاسی تابلو برق باید رنگکاری با انواع رنگهای پوششی الکترواستاتیک و پولیش بدنه انجام شود. در این مرحله ابتدا باید چربیزدایی سطح فولاد با استفاده از محلولهای شیمیایی صورت پذیرد و زنگزدایی با فرزکاری یا سمباده انجام شود. در ادامه فرایند رنگکاری تابلو برق، باید فسفاتهکاری سطح ورق را به منظور کاهش احتمال زنگزدگی انجام داد تا در نهایت سطح فلز برای رنگکاری بدنه تابلو برق و عایقکاری آماده شود.
گام چهارم: مونتاژ اسکلت و بدنه تابلو برق
در این مرحله پس از خشک شدن رنگ بدنه، اتصال شاسی و بدنه و جاسازی قطعات مختلف نگهدارنده تابلو برق انجام خواهد شد تا تجهیزات الکتریکی مختلف در داخل محفظه تابلو به درستی قرار گیرند.
مرحله پنجم: مونتاژ قطعات الکتریکی و سیمکشی
حال نوبت به مونتاژ کلیه تجهیزات الکتریکی و سیمکشی قطعات تابلو برق میرسد. در این مرحله از تولید تابلو برق، تکنسینهای فنی کارآزموده و مجرب باید قطعات الکتریکی نظیر رلهها، کلیدهای قطع و وصل جریان، کنتاکتورها، پریزها، تابلوهای نمایشگر، چراغها و … را در مکان مناسب داخل تابلو برق نصب کنند. همچنین در انتها سیمکشی و شینهکشی مورد نیاز برای تکمیل تابلو برق انجام خواهد شد.
مرحله ششم: تست و کنترل کیفیت
در نهایت پس از تکمیل فرایند ساخت انواع تابلو برق، تست و کنترل کیفیت توسط کارشناسان بر اساس اصول طراحی و استانداردها انجام میشود. در واقع تست و کنترل کیفیت تابلو برق شامل بررسی ظاهری تابلو، کیفیت قطعات و آزمایشهای داخل کارخانه است تا در صورت صحت تولید و مونتاژ، دستگاه به واحد بستهبندی و تحویل ارسال شود.
اصول طراحی و ساخت تابلو برق
سفارش ساخت تابلو برق صنعتی و خانگی توسط کارفرما بر اساس محل استفاده و شرایط پروژه انجام میشود. انواع تابلو برق با کاربردهای متنوعی چون تابلو برق فشار ضعیف، متوسط و قوی، تابلو حفاظت و کنترل، تابلو برق آسانسور، تابلو برق خانگی، تابلو برق اصلاح ضریب قدرت و … توسط شرکتهای سازنده تولید و عرضه میشوند. طراحی و تولید تابلو برق به تخصص و دانش فنی نیاز دارد؛ از اینرو شرکتهای فعال در زمینه تولید انواع تابلو برق از کارشناسان و مهندسین مجرب این حوزه بهره میبرند. بهطور کلی از اصول طراحی تابلو برق، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
آشنایی با تجهیزات الکتریکی و عملکرد آنها
تسلط به نرمافزارهای طراحی و نقشهکشی مهندسی برق
آگاهی از دستورالعملها و تکنولوژیهای روز دنیا در زمینه ساخت بدنه و شاسی تابلو برق
آگاهی از استانداردهای بینالمللی و کشوری در زمینه طراحی تابلو برق
آشنایی با روشهای برنامهریزی تولید و مدیریت زمان
تسلط کامل برای کار با دستگاههای برش، پرس، خم و سوراخکاری
آشنایی با اصطلاحات مرتبط با مهندسی برق
تسلط بر روی روشهای تست و کنترل کیفیت آزمایشگاهی
تجهیزات نصب شده و اجزاء تشکیل دهنده ی تابلو برق
به طور کلی هر تابلو برق از سوئیچها، انواع دستگاههای محافظ و کنترلکننده مانند تراسفورماتورهای پتانسیل و جریان، رلهها، فیوزها، قطعات جداکننده مدار، قطعات کنترلی و دستگاههای الکترونیکی ساخته میشود.
قطعات و تجهیزات مختلف به کار رفته در تابلوهای برق هر کدام عملکرد و وظیفه خاصی را در مدار تابلو بر عهده دارند و عملکرد کلی آنها در شرایط هماهنگ و استاندارد منجر به کنترل جریان الکتریکی و همچنین کاهش انرژی برق مصرف شده توسط کاربران، میشود. بنابراین به منظور شناخت بهتر تجهیزات به کار رفته در تابلو برقها و چگونگی عملکرد آنها در سیستم چند مورد مهم از این تجهیزات را معرفی میکنیم:
کلیدهای برق
از کلیدهای برق به منظور کنترل و هدایت جریان در مدار الکتریکی استفاده میشود. در واقع با استفاده از این تجهیزات میتوان جریان را در مدار قطع و وصل نمود. کلیدهای برق عموما به چند دسته طبقهبندی میشوند که میتوان در این زمینه به سوئیچهای جریان هوا و سوئیچهای روغنی اشاره کرد.
فیوز
فیوزها بخش کوچکی از سیستم تابلو برق را شامل میشوند و عموما به شکل یک نوار یا سیم بسیار باریک کاربرد دارند. از فیوزها به منظور حفاظت مدار در مقابل جریانهای الکتریکی استفاده میشود؛ زیرا فیوزها زمانی که جریان الکتریکی با سطح ولتاژ بالا یا بیش از اندازه از مدار عبور میکند، ذوب میشوند و در نتیجه این امر، از بروز حوادث غیرمترقبه و خطرناک جلوگیری میکنند.
قطع کنندههای مدار
یک قطع کننده مدار وسیلهای است که میتواند مدار را در تمام شرایط قطع و وصل کند، به همین دلیل از ابزارهای قطع کننده مدار برای کنترل سیستم قطع و اتصال تابلوهای برق استفاده میشود.
رلهها
رلهها عموما مانند یک سیستم کنترلی هوشمند عمل میکنند؛ زیرا آنها در صورت مشاهده هر گونه خطا، اطلاعات دریافتی خود را به قطع کنندههای مدار میفرستند تا از بروز حوادث گوناگون و خطر آفرین جلوگیری کنند.
نحوه سفارش ساخت تابلو برق
انواع تابلو برق اعم از صنعتی و خانگی با هدف حفاظت از دستگاههای الکتریکی، نظارت بر عملکرد آنها و کنترل اجزا در مراکز مختلف نصب و راهاندازی میشوند. امروزه طراحی و تولید تابلو برق توسط گروههای سازنده متشکل از تکنسینهای با دانش و ماهر انجام میشود. قیمت تابلو برق تحت تاثیر فاکتورهایی چون نوع دستگاه، تجهیزات داخلی، ضخامت ورق، ابعاد بدنه، تعداد سلولها، متحرک یا ثابت بودن تابلو و … متغیر است. در این میان گروه آرین پرتو از مراکز ساخت تابلو برق در تهران بهشمار میآید که خدمات ساخت انواع تابلو برق اختصاصی، نصب و تعمیر را به متقاضیان ارائه میدهد. آرین پرتو این بستر را برای متقاضیان فراهم کرده است تا بتوانند قبل از ثبت سفارش با کارشناسان این حوزه مشورت کنند؛ از اینرو چنانچه به دنبال سفارش تولید تابلو برق صنعتی هستید، لطفا برای اطلاع از قیمت ساخت تابلو برق، با ما تماس بگیرید.
نحوه ساخت تابلو برق چگونه است؟
مهندسین حرفهای به طراحی و تهیه نقشه تولید تابلو برق اقدام کرده و در خط تولید، نیروهای فنی خبره ساخت قطعات تابلو برق را انجام میدهند تا در نهایت مونتاژ و تست کارایی و ایمنی زیر نظر کارشناسان کنترل کیفیت صورت پذیرد. در واقع گروههای فعال در زمینه طراحی و ساخت تابلو برق، با دریافت اطلاعات و آگاهی از انتظارات متقاضیان به ساخت تابلو برق سفارشی اقدام میکنند.
نحوه ثبت سفارش تابلو برق چگونه است؟
گروه طراحان پارس از مراکز ساخت تابلو برق در تهران بهشمار میآید که خدمات ساخت انواع تابلو برق اختصاصی، نصب و تعمیر را به متقاضیان ارائه میدهد و همچنین این بستر را برای متقاضیان فراهم کرده است تا بتوانند قبل از ثبت سفارش با کارشناسان این حوزه مشورت کنند؛ از اینرو چنانچه به دنبال سفارش تولید تابلو برق صنعتی هستید، لطفا برای اطلاع از قیمت ساخت تابلو برق، با ما تماس بگیرید.